Pak jij ook altijd een te groot stuk inpakpapier?

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 14:17

Het overkomt ons allemaal wel eens.

Je gaat een cadeautje inpakken. Je kiest een leuke rol inpakpapier, lintje er bij en nog wat stickers. Klaar om te starten! Je knipt een stuk papier af en legt het cadeau erop... veel te veel papier afgeknipt. Dan maar weer een stuk er af knippen om het passend te maken, of gewoon het grote vel gebruiken met een eindresultaat waar je niet tevreden mee bent.

Ik heb wat handige tips & tricks voor je om altijd het juiste formaat papier af te knippen en vervolgens stap voor stap je cadeau in te pakken.

 

Juiste formaat papier kiezen

Heb je een klein cadeau, bijvoorbeeld een doosje LEGO of een boek, dat ingepakt moet worden? Kies dan bij voorkeur voor een 30 cm rol, bijvoorbeeld de Birds Flamingo Pink uit de foto's hieronder. Dit maakt het al een stuk makkelijker.

Heb je een groter of bijvoorbeeld een langwerpig cadeau, kies dan voor een rol Cadeaupapier van 50 cm of 70 cm.

 

Lengte bepalen

Leg het cadeau plat neer tegen de rand van het inpakpapier. Kantel nu het cadeau opzij over de andere zijkanten zodat je alle vier de kanten een keer op het papier hebt gehad. Als het ware 'rol' je het cadeau 360 graden om. Op deze manier bepaal je de omtrek die het papier moet hebben om het cadeau in te pakken. Houdt een klein beetje extra marge over en knip het papier af.

 

Cadeaupapier lengte bepalen
Cadeaupapier lengte bepalen
Cadeaupapier lengte bepalen
Cadeaupapier lengte bepalen

Cadeau inpakken

Leg het cadeau in het midden van het papier en vouw het om het cadeau heen zodat het papier mooi rondom aangesloten zit, plak vast met een plakbandje. Nu maken we de zijkanten dicht. Dit doe je door het stuk overlappende papier naar beneden te drukken en aan de zijkanten een vouw te maken waardoor het papier netjes aansluit op het cadeau. Nu vouwen we de twee hoekjes naar binnen toe. Als laatste vouw je het onderste overlappende stuk papier om en plak je het dicht met een stukje plakband. Het haal dit aan de andere kant van het cadeau.

 

cadeau inpakken stap 1
cadeau inpakken stap 2
cadeau inpakken stap 3
cadeau inpakken stap 4

Lintjes en stickers

Nu heb je je cadeau als het goed is netjes ingepakt! Ben je tevreden? Begin dan pas met de eventuele lintjes en/of stickers. Leg je stickers eerst even op het cadeau om te bepalen of deze er ook echt bij past, als hij eenmaal vast zit krijg je hem er niet meer vanaf 😉 Handig weetje, op de meeste pagina's met inpakpapier heb ik de matchende stickers en linten al voor je klaargezet!

 

cadeau inpakken
Cadeau inpakken met lint
cadeau inpakken met stickers

Klaar!

En, tevreden met het eindresultaat? Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om iets leuk in te pakken, het vereist alleen wat geduld en een beetje oefening.

Als je dit wat meer in de vingers hebt dan kan je eventueel een omslag toevoegen door bij het inpakken aan het begin het papier een stukje om te vouwen.

Wil je meer van dit soort tips? Vergeet dan niet om mij te volgen op mijn socials, hier post ik ook regelmatig filmpjes met inpakideeën.

cadeau leuk ingepakt
cadeau leuk ingepakt
cadeau leuk ingepakt
cadeau leuk ingepakt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.